Janssen bundelt krachten met logistieke divisies van VCK

Persbericht, 19-10-2022

Janssen-VCKLogistics-banner.jpg

Persbericht, 19-10-2022

Janssen bundelt krachten met logistieke divisies van VCK

De combinatie Janssen, VCK Logistics Supply Chain Solutions en VCK Logistics Air- en Ocean freight vormt een leidende logistieke groep met een one-stop shop oplossing.

Beide bedrijven vullen elkaar aan met een breed scala aan logistieke diensten voor volledige controle over distributieprocessen. De gezamenlijk logistieke dienstverlening betreft onder andere e-commerce fulfilment, lucht- en zeevracht, warehousing, distributie, technische dienstverlening (VAL) en volledige controle over het distributieproces (via fourth-party logistics control tower services). VCK Logistics Supply Chain Solutions (Nederland en Duitsland), VCK Logistics Air en Ocean Freight en Janssen hebben een gezamenlijk netwerk met meerdere strategische locaties in Nederland (Amsterdam, Schiphol, Venlo, Rotterdam), België (Antwerpen, Brussel), Duitsland (Hamburg, Duisburg, Düsseldorf, Bielefeld), Zwitserland (Zürich) en Vietnam (Ho Chi Minh). Via dit eigen netwerk van logistieke hot-spots kunnen, de distributieprocessen van klanten zo efficiënt mogelijk worden ontworpen, ingericht en beheerst.

De combinatie van de bedrijven zal leiden tot een toonaangevende logistieke groep van ruim 800 medewerkers met een omzet van meer dan €350 miljoen. De samenvoeging wordt ondersteund door Waterland Private Equity Investments en wordt effectief, na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten in Nederland en Duitsland.

Janssen

Janssen is in haar bestaan sinds 1877 sterk gegroeid en biedt vandaag de dag een breed portfolio aan logistieke oplossingen: van traditionele logistieke diensten zoals distributie, warehousing & fulfilment en lucht- en zeevracht tot en met productie-, reparatie- en installatieservices. Daarnaast biedt Janssen een softwareplatform voor haar e-commerce klanten, waarmee deze worden gekoppeld aan meer dan zestig pakketdienstvervoerders in Europa, hetgeen hen in staat stelt alle zendingen centraal in te kopen en te coördineren. 

Meer informatie over Janssen is te vinden op www.janssen1877.nl.

VCK Logistics Supply Chain Solutions en VCK Logistics Air en Ocean Freight

Het van oorsprong Amsterdamse VCK heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een speler op het hoogste logistieke niveau door overnames in binnen- en buitenland. Via state-of-the-art warehouses in Nederland, Duitsland en Zwitserland realiseert de onderneming unieke oplossingen in warehousing & fulfilment voor haar klanten. Daarnaast heeft VCK Logistics Air en Ocean Freight een sterke positie in lucht- en zeevracht met locaties op Schiphol, in Düsseldorf en Rotterdam.

Meer informatie over VCK Logistics is te vinden op www.vcklogistics.com.