Over ons

Wij verzorgen en regisseren al ruim honderdveertig jaar logistieke oplossingen. 

Wij verzorgen en regisseren al ruim honderdveertig jaar logistieke oplossingen. Ons motto is efficiëntie en het continu zoeken naar mogelijkheden om kostenbesparing in het logistieke proces te realiseren. Daarvoor gebruiken we slimme methodes, zoals het ontwikkelen van software of het analyseren van data. Samen met u zoeken we naar creatieve oplossingen of bedenken we nieuwe businesscases die in uw voordeel zijn.

We gaan een partnership met u aan en onderhouden met elkaar een ecosysteem waarin niet alleen de oplossing van vandaag maar ook die van morgen centraal staat. Hierbij zetten we al onze kennis in om blijvend voordelen voor uw organisatie te realiseren. Onderdelen van onze oplossingen zijn lucht- en zeevracht, wegtransport, pakket-distributie, opslag & fulfilment al dan niet in combinatie met het assembleren en installeren van goederen. We bieden deze diensten als geïntegreerde supply chain oplossing of als modulaire onderdelen aan.

Onze uitdaging is uw winst! 
We design your profit! 

Onze kernwaarden

creative_1.png

Creatief

We hebben op iedere vraag een passend antwoord en ontwikkelen nieuwe oplossingen voor iedere fase van de supply chain

creative_2.png

Dynamisch

We zijn een vitaal logistiek bedrijf, met gezonde relaties en maken verantwoorde keuzes vanuit een duurzame toekomstgerichte aanpak

creative_3.png

Loyaal

We denken proactief mee, zijn betrouwbaar en helpen elkaar continu verder. Dit leidt tot langdurige partnerships met onze relaties

creative_4.png

Slim

We hebben alle logistieke kennis in huis, we werken efficiënt en gaan technologische innovaties niet uit de weg

Historie

Janssen is in 1877 opgericht als Janssenbooten. Destijds verliep transport alleen per schip en met paard en wagen. Het bedrijf groeide in korte tijd tot één van de grotere vervoerders in Nederland. Aan het begin van de vorige eeuw werd ook het transport per vrachtauto steeds populairder. Dit onderdeel werd toegevoegd aan de dienstverlening en de naam van het bedrijf werd Janssenauto’s.

Gedurende de jaren veranderde de kwaliteit van de infrastructuur alsook de logistieke vraagstukken. Productiebedrijven gingen zich richten op hun corebusiness en andere activiteiten werden afgestoten. Bij Janssen niet. Wij zagen de kans om juist aanvullende dienstverlening toe te voegen aan ons pakket. De eerstvolgende stap was het inrichten van warehousing. Diverse op maat gemaakte oplossingen in één public warehouse zijn in korte tijd uitgegroeid tot een succesvol onderdeel van het bedrijf.

Dat geldt ook voor de Value Added Services (VAS) afdeling. Deze afdeling houdt zich bezig met assembleren, repareren en configureren van goederen. Omdat ze onder één dak werken met de logistieke collega’s kunnen de goederen snel en efficiënt naar en vanaf deze technische werkplaats geleverd worden. VAS kent naast het technische gedeelte ook een afdeling voor printing, mailing en seriematige high-volume fulfilment.

Janssen - Historie

In het eerste decennium van deze eeuw is een afdeling opgestart gespecialiseerd in service leveringen. Naast bezorging, worden goederen ook op de plaats van bestemming geïnstalleerd en krijgen klanten instructies over het gebruik van apparaten. Waar nodig worden goederen gede-installeerd of worden andere gewenste services verleend. De goed opgeleide vakmensen vertegenwoordigen onze opdrachtgever bij de eindklant. Ze zijn gewend achter de voordeur hun services uit te voeren. Zowel in de B2B alsook in de B2C markt.

Door internationalisering blijft de groei in het internationale verkeer voortduren. Door de vele intermodale mogelijkheden via zeehavens, luchthavens en treinterminals zijn we op diverse plaatsen actief met onze lucht- en zeevracht specialisten; Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel in Europa. In Azië is Janssen vertegenwoordigd met vestigingen in China en Vietnam. Op deze locaties worden de lucht- en zeevrachtzendingen wereldwijd verzorgd.

In alle bedrijfsonderdelen speelt software een zeer belangrijke rol. Voor Parcel Management is geïnvesteerd in een geavanceerd systeem waar miljoenen pakketten per jaar hun label ophalen, waar pakketvervoerders in worden aangestuurd en waar ons team de voortgang van de leveringen nauwkeurig kan monitoren. Het grote volume geeft ook inkoopkracht. We zijn neutraal en zullen op basis van kwaliteit en kosten de juiste vervoerder selecteren voor uw goederen.

Wij werken graag samen met

We zijn trots op de partners waarmee we samenwerken.

Partners