Janssen Group of Companies versterkt zijn logistieke netwerk met de overname van Maltacourt Global Logistics

Persbericht, 27-06-2023

Janssen-Maltacourt.jpg

Persbericht, 27-06-2023

Janssen Group of Companies versterkt zijn logistieke netwerk met de overname van Maltacourt Global Logistics

[Venlo, 4 juli 2023] – Janssen Group of Companies (Janssen), een toonaangevende aanbieder van logistieke oplossingen, kondigt met trots de succesvolle overname aan van Maltacourt Global Logistics (Maltacourt), een zeer gerespecteerde en snelgroeiende speler in de lucht en oceaan expeditie sector in het VK. Deze strategische stap breidt de capaciteiten van Janssen op de Britse markt verder uit en versterkt daarmee de mogelijkheden om klanten te kunnen bedienen. Maltacourt heeft zichzelf gevestigd als een prominente speler in de lucht- en zeevrachtexpeditiesector. Met acht strategisch gelegen kantoren in het Verenigd Koninkrijk bieden zij diensten aan onder de merken Maltacourt, Mandarin en Extraordinair, met hun team van 65 professionals. Hun expertise en capaciteiten vormen een perfecte aanvulling op de activiteiten van Janssen en Norman Global Logistics (Norman), dat eerder dit jaar onderdeel werd van Janssen. De overname van Maltacourt verbetert niet alleen de groeivooruitzichten van het gecombineerde bedrijf, maar maakt ook een verdere uitbreiding van het gecombineerde serviceportfolio mogelijk. De combinatie van Norman en Maltacourt creëert een marktleider met significante mogelijkheden voor verdere groei in de nabije toekomst.

"We zijn trots en enthousiast over de overname van Maltacourt en de kansen die dit biedt voor onze gecombineerde activiteiten. De overname van Maltacourt sluit aan bij de strategische groeiplannen van Janssen en onderstreept het belang van een goede propositie in het Verenigd Koninkrijk", aldus Rob Linders, CEO van Janssen. “Onze oplossingen die naadloos aansluiten tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk bieden klanten duidelijk voordelen, zeker met de complexiteit die Brexit gebracht heeft.” Matt Beech, Chairman van Maltacourt, voegt daaraan toe: "We zijn verheugd deel uit te maken van Janssen en we zijn ervan overtuigd dat er geen betere match is voor ons bedrijf, cultureel of strategisch."

Over Janssen

Janssen is een toonaangevende leverancier van logistieke oplossingen en biedt een uitgebreid scala aan diensten, waaronder warehousing & fulfilment, lucht- en zeevrachtexpeditie, (pallet)distributie, parcel management oplossingen en technische installatiediensten. Met 27 kantoren, strategisch gelegen in Nederland, Duitsland, België, Zwitserland, Spanje, China en Vietnam, zet Janssen zich in om eersteklas logistieke diensten aan zijn klanten te leveren. Dit is de zesde succesvolle overname door Janssen in het afgelopen jaar, financieel ondersteund door Waterland Private Equity Investments. Ga voor meer informatie over Janssen en zijn uitgebreide logistieke oplossingen naar www.janssen1877.com. Meer informatie over Maltacourt is te vinden op www.maltacourt.com

Voor vragen over dit artikel, neem contact op met Public Relations van Janssen Group of Companies (pr@janssen1877.com)